perjantai 30. toukokuuta 2014

Sara Shepard: Valehtelevat viettelijät, Kaivattu

Kirja oli todella nopea lukuinen. Luin kirjan vähän kuin välipalana ja sen itseasiassa aloitin ja lopetin tämänpäivän aikana. Ainut mitä kirjasta tuli mieleen on, että tässä on perus bitch bitch Amerikka.

Kirja kertoo neljästä tytöstä Ariasta, Emilystä, Hannasta sekä Spenceristä. Ainiin ja heidän edesmenneestä ystävästään Alisonista. Ystävykset ovat vuosien varrella ajautuneet erilleen, ja kukin on rakentanut oman polkunsa. Vältellen ajatusta Alisonin kuolemasta ja salaisuuksista, joita hän kantoi mukanaan. Ilmeisesti ne ovat päässeet vuotamaan, sillä nyt on tytöille alkanut tulla pahaa enteileviä ja menneisyydestä muistuttavia viestejä. Tunnelma käy jopa ahdistavaksi.

Hahmot ovat erilaisia olematta erilaisia. Heissä on jotain samaa, joka vaivasi minua, sillä en saanut siitä oikein kiinni. Jotenkin tuntui, että kaikilla oli halu kontrolloida tai pysyä edes kasassa. Alison taas vaikutti aluksi olleen mukava, mutta mitä pitemmälle luki sitä vastenmielisemmältä Alison vaikutti. Välillä jopa ihmetytti, että miksi he ovat halunneet olla Alisonin kavereita. Tosin itsellä on samanmoisia kokemuksia samantyyppisestä ihmisestä ja omalla tavallaan ymmärrän miksi he vihasivat, mutta silti pitivät Alisonista.

Kirja ei saanut minua koukutettua. Toki jäi paljon kysymyksiä auki, mutta ei kuitenkaan niin suuria tai vaivaavia kysymyksiä, että lukisin seuraavan osan tai hankkisin sitä. Valehtelevat viettelijät kelpaa hyvin kesälukemiseksi, kun etsii jotain nopeaa täytelukemista, eikä halua itselleen mitään mietittävää tai sisällöllisesti arvostettavaa kirjaa. Tyttöjen teinidraamaa, joka menee ällötykseen asti. Aika kova tuomio, mutta näin asia vain on.

Arvostelu: <3<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti