lauantai 10. toukokuuta 2014

Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo

Evanescence:n- Missing on minusta täydellinen omalla tapaansa kuvaamaan kirjaa. Sen tunnelmaa, mutta omalla tavallaan ei, sillä kirjassa on paljon onnellisia hetkiä ja elämän riemua, jota tästä laulusta ei oikeastaan löydy. En omista tai ole tehnyt videota!


Kaikkea sitä, juuri luin Aikamatkustajan vaimon loppuun ja olo on hyvin tyhjä, kuin reikä olisi ammuttu läpi rinnan ja tuntisin tuulen viiman kulkevan sen läpi. Tämä kirja kirjaimellisesti repi sydämeni irti ja jätti sen vuotamaan kuiviin maahan, vähintäänkin jätti kyyneleeni valumaan pitkin poskiani. Jopa nyt kun kirja on loppu ja on kulunut muutama tunti, vain kirjan aijatteleminen nostattaa minulle kyyneleet silmiin, Tämä kirja oli tunteitaherättävä, ja kaikkien lukemisesta pitävien pitäisi tämä teos lukea!

Aikamatkustajan vaimo kertoo Henrystä, jolla on aikamatkaajan geeni. Hän matkustaa tilassa ja ajassa sattuman varaisesti voimatta vaikuttaa siihen mitenkään. Usein miten aikamatkustuksen laukaisee stressi tai jokin ahdistava tilanne. Henry tapaa vaimonsa Claren ensimmäisen kerran aikamatkalla kun hän on 36- ja Clare 6-vuotias, mutta Henry tapaa Claren ensimmäisen kerran oikeassa ajassaan 28 vuotiaana, kun Clare on 20 vuotias. Kirja kertoo Henryn tarinan ja heidän yhteisen tarinansa, jossa kaikki kietoutuu yhteen. Ajan ja paikan järjestykseen

Tämä on upea rakkaustarina, joka kertoo kaipuusta, menetyksestä ja siitä, kun aika ei ole aina puolellamme. Omalla tapaa se kertoo kärsivällisyydestä. Vaikka Clare ei ole kovin kärsivällinen, hän silti odottaa Henryä, heidän kohtaamistaan. Clare odottaa Henryn palaavan luokseen niin menneessä kuin nykyisyydessä ja aina tulevassa. Mikä on minusta sydäntä raastavaa. Kaikki se tiedottomuus ja menetyksen pelko.

Muuta tästä kirjasta en voi sanoa. Kirjan henkilöt ovat ihania. He ovat hyvin inhimillisiä kaikkine piirteineen niin paheineen kuin hyvine puolineenkin. Henryn elämä on ollut vauhdikasta, mutta siihen vauhtiin on mahtunut onnen hetkiä, mutta myös niin tuskaisia ja kivuliaita hetkiä, että ne haluaa sulkea vain kauas pois. Tämä kirja on hyvin raskasta luettavaa ja se otti kirjaimellisesti voimille, mutta kauneudessaan se oli järisyttävä kokemus, ja en vaihtaisi tämän kirjan lukukokemusta mistään hinnsasta. En halua myöskään paljastaa kirjasta kohtia, joten senkin vuoksi jätän tämän lyhyeksi.

"Jos aika paikka soisi sen..." -Henry

Ystäväni Lisa tiivisti kirjan upeasti: "kirja saa meidät kysymään itseltämme, miten käytämme aikaa rakkaidemme kanssa ja ymmärtämään, että aikamme heidän kanssaan on rajallinen"

Upea valovoimainen kokonaisuus, joka jätti sydämen vuotamaan verta ja jätti jäljet mieleeni.
Arvostelu: <3<3<3<3<


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti