tiistai 6. toukokuuta 2014

Holly Smale: Geek Girl

Kuinka positiivista! Kirjan nimeä ei ole suomennettu ja tässä tapauksessa se oli hyvä! Kirjan nappasin mukaan osittain nimen takia.

Kirja kertoo viisitoista vuotiaasta Harrietista, joka on sanan nörtti todellinen ilmentymä ja stereotypia. Harriet ei ole millään tavalla kiinnostunut muodista. Omien sanojensa mukaan "muoti on vain vaatteita", mutta kuitenkin hän päätyy muotimaailman pyörteisiin muotihullun kaverinsa Natalien raahaamana. Puhumattakaan siitä, että päätyy viemään parhaan ystävänsä unelman siinä sivussa. Eikä unohdeta mallipoika Nickiä, joka on syötävän söpö, ja aiheuttaa selittämättömiä sydämen tykytyksiä. Kun Harrietista koulitaan mallia, niin valheilta ei voida välttyä, ja lopulta huomataan olevan keskellä valheiden solmua. Saako Harriet selvitettyä ne? Lue kirja ;)

Kirjan päähenkilö Harriet on mielenkiintoinen. Hän pukeutuu minun mielestäni omaperäisiin paitoihin, vaikkei oikeasti kiinnitäkkään niihin huomiota. Hänellä on faktoja, ja tuntuu, että hän piiloutuu osittain suunnitelmien ja faktojen taakse. Harriet ei ole itseensä tyytyväinen ja asiasta kielii halu muuttua. Hän on hieman pikkuvanha osittain johtuen isästään, joka on vienyt perheen lapsen paikan. Harrietin äitipuoli on taasen tiukka, mutta asiallinen.

Muistakuin Harrietin hahmoista on vaikea puhua, sillä hahmot jäävät hieman vaisuiksi. Jotenkin etäisiksi ja niihin ei kerkeä kiintyä. Kirja oli nuorten kirja selkeästi ja omalla tavallaan pinnallinen kirja. Geek girl oli vaisu, ja todella kevyttä lukemista. Kuitenkin välillä kirja sai hymyn huulilleni ja onnistui sanomaan jotain oikeasti syvällistä ja kertoen totuuden kauneudesta ja siitä, mitä ihminen sisimmältään on, joten ei se kumminkaan niin huono ollut. Todella hyvä välipala kirja ja hyvän mielen romaani. Romantiikka tuli vähän out of nowhere. Voisi jäädä yhteen kirjaan....

 "Ja kun hän kumartuu, päähäni mahtuu vain yksi oivallus: Kukaan ei oikeastaan muutu. Tuhkimo on aina Tuhkimo, nätimmässä mekossa vain. Ruma ankanpoikanen oli koko ajan joutsen, vain, pienemmässä koossa."                                                              
-Harriet

Arvostelu: <3<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti