maanantai 13. kesäkuuta 2016

Magdalena Hai: Gigi ja Henry 1; Kerjäläisprinsessa

Kävin kirjastossa hakemassa hirveän kasan kirjoja ja pidinkin tuossa yksi päivä lukumaratonin. Kolme kirjaa sain luettua, ja nyt olisi tarkoitus niistä kolmesta krijoittaa. Tosin arvostelut tulevat osissa.

Prinsessa Gigi kuningasperheineen on maanpaossa vallan siirtyessä kapinallisjoukoille. Vauhdikkaan tapahtumaketjun laukaisee kirje, josta Gigi saa selville kapinallisten olevan hänen perheensä jäljillä. Onnistuuko Gigi pelastamaan perheensä ystävänsä Henryn avulla, jonka taustoista ei ole tietoa. Kehen tämä prinsessanalku voi luottaa?

Olin saanut käsityksen, että tämä olisi steampunk henkinen kirja, mutta en saanut vahvaa steampunk tuntumaa kirjasta. Kyllä oli muutama ilmalaiva ja suloisia automatoneja ja ei niin suloisia automatoneita. Muuten tunnelma tuntui hieman keskiajan jälkeiselt, johon oli sotkettu meriteemaa. Ollaanhan Grönlannissa. Ei vain tuntunut, että siellä oli kylmä.

Ongelmana oli minusta päähenkilön lapsellisuus. Onhan hän toki lapsi, mutta välillä tuntui, että Gigillä oli matkassaan liikaa onnea. En ymmärrä kuinka hän eräässäkin paikassa täynnä vihollisia huutaa täysiä äitinsä perään paniikissa, muttei kukaan kuullut tätä! Vaikka ns. pahiksillakin oli ihmissusia puolellaan. Ongelmana oli myös se, että oli selkeästi geneeriset pahikset ja hyvikset asetelma. Jotenkin olen liikaa oppinut arvostamaan sitä, että tulee nähdä harmaa alua. Kirjassa selitettiin kyllä, miksi pahis tekee mitä tekee, mutta minulle ei oikeastaan kelpaa selitys, että hän on läpeensä paha. Miksi hän on läpeensä paha? Mikä on johtanut tähän?

Aijon kuitenkin lukea sarjan loppuun, sillä teksti on nopealukuista, ja miellyttävää ei ihmeellistä mutta sulavaa ja riittävän kuvaavaa. Toisekseen haluan tietää, mitä Gigille tapahtuu. Ongelmana on ehkä kuitenkin tarinan loppu... Ihan hyvä kyllä, mutta se mitä eräs henkilö teki ärsytti minua ja minusta vaarantaa tarpeettomasti Gigin. Paljon kysymyksiä jäi ilman vastausta ja haluan niihin vastaukset! Siksi en voi olla lukematta seuraavaa osaa. Haluan myös tietää kuningasperheen sekä ihmissutten suhteesta lisää.

"Kuulasta oli kuoriutunut kammottava hämähäkkimäinen mekanismi, jonka ulokkeet alkoivat 
meidän katsoessamme surista, naksua ja pyöriä kauhistuttavalla nopeudella."

Arvostelu:<3<3<


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti