maanantai 20. kesäkuuta 2016

Rick Riordan: Percy Jackson and the Olympians; The Sea Of Monsters

Eli Percy Jacksonien lukeminen englanniksi jatkuu. Edelleen pidän näistä kirjoista aivan hirvittävästi ja näihin uppoaa joka ikinen kerta. Tosin näin pari viikkoa myöhemmin painajaista tästä kirjasta. Siinä kirjassa oleva kyklooppi jahtasi minua ja yritin paeta majakkaan, mutta majakka oli niin korkea, että aina kun tuntui että pääsisin karkuun, niin portaat kiertyivät ikäänkuin itsensä ympäri ja meinasin tippua kykloopin kurotteleviin käsiin. Että sellaista. :D

The Sea Of Monster kertoo Percyn toisesta kesästä leirillä. Leiriä uhkaa vaara, sillä Thalian puu on myrkytetty. Leiriä suojaava taika heikkenee ja yhä hirmuisemmat monsterit pääsevät läpi Leirin puolustuksen. Ainoa asia, joka voisi pelastaa Thalian puun ja leirin on tuhansia vuosia kadoksissa ollut kultainen talja. Kaiken lisäksi Percy on nähnyt painajaisia koskien Groveria ja ne eivät lupaa hyvää.

Tämä on lyhin osa Olympians sarjaa 279 sivua. Kuitenkin tässä tapahtuu paljon ja tärkeitä juonenkäänteitä, joita ilman sarjan lukeminen olisi järjetöntä. On muutenkin ihanaa nähdä hahmojen kasvavan ja hahmokaartin lisääntyvän. Aikalailla keskitytään The Sea of Monsterin hirviöihin ja itse pidänkin todella paljon hirviö sisarusten Kharypdiksen ja Scyllan tarinoista. Ensimmäinen on jättimäinen pyörremyrsky, joka imee meren sisuksiinsa ja sylkee sen jälleen ulos. Jälkimmäinen on merimiehiä laivasta nappaava Scylla, joka hirviö päillään korkealta yläilmoista napsii merimiehen kerrallaan.

Annabeth antoi Percylle pusun poskelle! Ahhh näitä ihania pieniä lapsia, jotka eivät vielä ole ymmärtäneet omia tunteitaan ja törmäilevät toisiinsa pääkolmantena jalkana. Taaksepäin katsellessani muistan pienen minän, joka luki näitä kirjoja kiljuvan, kuinka aikaansaamattomia he olivat, mutta nykyään seuraan heidän suhteensa kehittymistä rauhallisesti ja ihailen heidän puhdasta suloista ihastumistaan.

"Then you're lucky. Hubris isn't your fatal flaw."
"What is?"
"I don't know, Percy, but every hero has one. 
If you don't find it and learn to control it . . . 
well, they don't call it 'fatal' for nothing." 
-Annabeth ja Percy

Arvostelu:<3<3<3<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti