perjantai 13. toukokuuta 2016

Top 10 Pitämäni kirjasarjat!

Listaan siis tähän Lempikirjasarjani 10-1 ja lemppari on siis 1 ;) Tulossa myöhemmin yksittäiset lempikirjat, johon en ota sarjoihin kuuluvia kirjoja (ノ^ヮ^)ノ*:・゚✧

10. Angela Dorsey: Hevosenkeli- sarja

Nuorenpana tämä oli suosikki heppasarjani, ja pidän näistä kirjoista edelleen. Ne ovat lasten/nuortenkirjoiksi hyvin kantaa ottavia, ja liikkuvat mitä erilaisimmissa ympäristöissä, jossa hevosenkeli kulkee siellä missä häntä kaivataan. (Hevosenkeli on siis taianomainen tyttö, joka on ikään kuin suojelusenkelinä hevosille ja heidän omistajilleen.)
9. Ally Condie: Tarkoitettu- trilogia

Olen lukenut ensimmäisen osan kolmesti, ja muut osat vain kerran. Rakastan erittäin syvästi tätä dystopista maailmaa, jossa yhteiskunta päättää siitä, mitä teet työksesi, mitä syöt, mitä harrastat ja kenen kanssa vietät loppuelämäsi. Pidän vain tästä maailmasta, johon voi vajota.


8. Jennifer. L. Armentrout: Dark Elements- trilogia

Ei herranjumala tämä sarja kokonaisuudessaan on niin kuuma. Vaikka Armentroutilla on muitakin sarjoja, niin tämä itseasiassa päättyi niin kuin itse toivoin, ja minulle ei jäänyt pahaa makua suuhun. Tämä kertoo Laylasta, joka elää Wardeneiden kanssa, mutta mitä tapahtuu kun kuvaan astuu komea demoni?

7. Arto Kivimäki: Antiikin taruja

Rakastan Antiikin kreikan mytologiaa, ja näissä on suomennetut alkuperäiset tarinat! Ei näitä voi vastustaa, ja niitä voi lukea yhä uudestaan. Valitettavasti ensimmäistä osaa minulla ei ole, sillä teosta ei paineta enempää! Sentään nämä kaksi viimeisintä minulla on.


6. Rick Riordan: Kane chronicles 
Tässä sarjassa onkin Egyptin mytologiaa, mikä sinänsä on kiinnostavanpi, sillä se ei ole niin paljon käytetty.

5. Kerstin Gier: Rakkaus ei katso aikaa- trilogia

Rakastan aikamatkustusta ja tässä sarjassa se on tehty mielenkiintoisesti. Normaalisti aikamatkustaminen synnyttää rajattoman määrän rinnakkaistodellisuuksia, mutta tässä asiat eivät ole niin, ja pidän siitä todella todella paljon. Voit kohdata itsesi menneisyydessä.

4. Annukka Salama: Faunoidit

Eli listalle pääsee toinenkin suomalainen. Pidän todella paljon tyylistä, ja fantastinen maailma, jossa joillain ihmisillä on eläintenkykyjä on erittäin mielenkiintoinen.

3. Kaoru Mori: Emma- sarja

Tämä ei itseasiassa ole kirjasarja, vaan mangasarja. En välitä, sillä tarina vetää vertoja oikeiden kirjojen tarinoille. Emma kertoo viktoriaanisesta luokka englannista, jossa nuori herra Jones rakastuu palavasti Emma nimiseen palvelijattareen. Tästä lähtee Jonesin vastustus luokkia kohtaan, kun taas Emma on valmis luovuttamaan ja tuntuu tietävän paikkansa. Pidän siitä, kuinka piirtäjä kertoo jokaisesta hahmosta jotain, eikä yksikään jää niin sanotusti litteäksi henkilöhahmoksi.


2. Andrzej Sapkowski: Witcher- sarja

Kovan luokan fantasiaa höystettynä pienellä ripauksella ironiaa ja sarkasmia. On ihanaa seurata Geraldin tarinoita muuttuvasta maailmasta, ja kuinka siihen sopeudutaan.1. Marissa Meyer: The Lunar Chronicles

Tämä on sarja, jossa osat eivät kilpaile toistensa kanssa. Ne ovat toisiinsa nähden yhdenvertaisia, ja vain täydentävät toinen toistaan. Rakastan satuja ja tässähän niitä kerrotaan uudestaan. En voi sanoin kuvata, kuinka ihana tämä sarja on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti