keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Marissa Meyer: Stars Above

Stars Above nimi tulee siitä, kun Throne aina "kiroillessaan" sanoo Cressille Stars above. Tähdet yllä.
Stars above avaa jokaisen hahmon menneisyyttä. Mistä kaikki heillä on alkanut, mitä he ovat olleet ennen Lunar Chroniclesin tapahtumia. Tämä novellikokoelma sisältää myös erillisen novellin The Little Android.

Mainitsen erityisesti After sunshine passes by, joka kertoo tarinan Cressistä, ja kuinka hän joutuu satelliittiinsa. Novellin jälkeen teki itsenikin mieli käpertyä kokoon ja unohtaa kaikki. On täysin ymmärrettävää, miksi Cress on niin haltioitunut maasta ja sen tavoista.

Vaikka emme The Lunar Chroniclesissa saakkaan häitä, niin tämä sisältää yhden niin sanotun epilogin, jossa saamme kaipaamamme häät. Ja ne ovat kauniit, ja juuri sellaiset kuin häiden pitäisikin olla. En tosin kerro ketä häät koskevat ^^

The Little Android oli sydäntäsärkevä, ja se ehkä avasi sitä, kuinka Iko näkee maailmamme, vaikkei kerrokkaan Ikosta. Mieleen heräsi kysymys siitä, että joudummeko tulevaisuudessa miettimään kaksi kertaa tekoälyjemme lakkauttamista, ja sitä että niiden kehittäessä tunneälyn olemmeko menneet liian pitkälle? Vaikka Pienen merenneidon satua oli käytetty erinomaisesti, jotenkin tuntui että tarinasta uupuu jotain. En saanut siitä otetta.

Ah ja tärkein osa koko kirjasta minun mielestäni oli kurkistus marraskuussa ilmestyvään Meyerin uuten teokseen nimeltä Heartless. Heartless kertoo Queen of Heartsin tarinan ennen, kuin tästä tuli huutava pelottava Of with their heads kuningatar. Nämä kaksi herkullista kappaletta lupaavat niin paljon! Surullisinta on tietenkin se, että tiedämme lopun. Kahdessa kappaleessa jo aloin pitää Cathistä, joka vain tahtoisi olla koko ihmemmaan paras kondiittori.

"Sweet Crescent Moon, up in the sky,
You sing your song so sweetly after sunshine passes by." - Cress

Arvostelu:<3<3<3<3<
Suosittelen lukemaan tämän vasta kaikkien osien jälkeen, mutta suosittelen ehdottomasti lukemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti