maanantai 10. marraskuuta 2014

Kiera Cass: The Elite


Luin tämän toisen osan The Selection sarjasta. Kirja trilogianhan perus ajatus on unelmien poikamies paitsi, että tässä sarjassa sen on Illean valtakunnan prinssi Maxon. Päähenkilömme America on osallisena tässä kilpailussa prinssin sydämestä ja enää on The elite jäljellä, eli kuusi viimeistä kilpailijaa. Heidän joukostaan prinssi Maxonin pitäisi löytää the one, se oikea.

Kirjan toinen osa jatkuu melkein suoraan ensimmäisestä kirjasta. Päähenkilömme America on hieman hämillään, koska hän ei välttämättä tiedä mitä haluaa tulevaisuudeltaan. Häntä pelottaa, että mitä jos hänestä tulisikin prinsessa mitäs sitten? Olisiko hänestä prinsessaksi. Kaikki sanovat kirjaimellisesti kaikki, ettei hänestä ole siihen, mutta America päättää yrittää.

Kirjan juoni menee tasapainoisesti, mutta en pitänyt tyylistä, jossa vaihtui yhtäkkiä tarinan suunta täysin toiseen. Ensimmäisessä hetkessä ollaan niiin Maxoniin ihastuneita ja kuvitellaan jo tulevaisuutta, ja sitten ollaankin kiinni Aspenissa jälleen. Pidin kohtauksista, missä tyttöjä opetettiin, ja kun heidän piti suunnitella juhlallisuuksia. Pidin myös tyttöjen välisestä dynamiikasta, ja siitä kohtauksesta, kun American naiivit ajatukset pysäytetään seinään, herättämällä tämä siihen, että kyseessä on kilpailu.

America ei oikein osaa ajatella selkesästi tai järjellä. Hän on kirjassa liian tunteidensa vietävissä ja pitää ensimmäistä ajatustaan asiasta sinä ainoana oikeana, eikä suostu näkemään omien väärien johtopäätöstensä läpi, vaikka hänelle sanotaan päin naamaa asioiden todellinen luonne. Vähän typerältä se tuntuu. Tuntuu myös, että hän haluaa nähdä Maxonissa sen pahimman, eikä olettaa hyvää. Jälleen törmäsin siihen ongelmaan, että America oli hyvin epävarma ihminen. Hänelle tuli hetkiä jolloin hän tiesi, että Maxon on se oikea, mutta seuraavassa hetkessä kaikki menee päälaelleen ja mennään itkemään Aspenille. Minusta ei ole myöskään reilua, että America laittaa Maxonin odottamaan, ja leikitteleen niin Maxonin kuin Aspenin välillä.

Vaikken oikein pidäkkään Aspenista ja olen täysin Maxonin puolella, mutta kyllä kävi sääliksi Aspenia. America antaa todella paljon turhaa toivoa, ja Aspen sokeasti luottaa tuohon toivoon mikä hänelle heitetään. Aspen urhoollisesti seisoo vasrtomassa tuota ihanaa Meriään, joka on jo ihastunut toiseen, mutta ei halua sitä itsellekkään myöntää.

Lucy's smile was sad. "It's the most wonderful and terrible thing that can ever happen to you," she said simply. "You know that you've found something amazing, and you want to hold on to it forever: and every second you have it, you fear the moment you might lose it."
I sighed softly. She was absolutely right.
Love is beautiful fear. 
-The Elite; Lucy and America

Arvostelu: <3<3<

2 kommenttia:

  1. Luin Selectionin kesällä, mutta tuskin luen tätä tai viimeistä osaa. Eka osa oli ihan ok:ta ajanvietettä, mutta ei minulle herännyt mitenkään kovin suurta halua tietää, kenet America lopulta valitsee. Näitä ei ole täällä kirjastossakaan, joten sekin vaikuttaa tähän päätökseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ensimmäisen kirjan jälkeenhän, kirosin koko kirjan, koska en yhtään pitänyt siitä, että America itkee eksänsä perään koooko kirjan. Ei sitä vain jaksanut. Halusin kuitenkin nähdä, kuinka asiat kehittyvät. Oli ihan lukemisen arvoinen, mutta en kyllä voi suositella ;/

      Poista