sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Edited by Christine Johnson: Grim

Kirja koostuu Grimin saduista, jotka on uudelleen kerrottu novelleina nuortenkirjailijoiden näkökulmasta. Tarinoihin on lisätty jokin synkkä juonen käänne ja ne eivät välttämättä täysin kunnioittaneet alkuperäisiä satuja, mutta kuitenkin saivat loistavasti tuotua alkuperäissatuun jotain uutta ja ihmeellistä. Joissain novelleissa oli hyvin vaikeaa tunnistaa, että mikä satu on kyseessä. Esimerkiksi Better oli vaikea, ja piti internetistä etsiä, mikä satu oli kyseessä. Arvioin kirjan kokonaisuutta ja arvioin myös jokaisen sadun nopeasti erikseen. Kirjan ulkoasu on lumoava ja pinta kovakantisuudestaan huolimatta ihanan tuntuinen.

Kokonaisuudessaan kirja on loistava, ja jos pitää satujen uudelleen kerronnasta suosittelen 100%. Hallittu kokonaisuus, mutta jotkin sadut tuntuivat sulautuvan toisiinsa, kun taas jotkin sadut tuntuivat omaperäisyydellään hyppäävän silmille, mikä oli minusta mukavempaa, kuin lukea tasapaksua tekstiä, mikä ei sinänsä ole millään tasolla ihmeellistä. Yllätykselliset olivat kivoja, joistain näkyi selkeästi, että kirjailija ei joko ole hyvä kirjoittamaan a)novelleja tai b) valitsi väärän sadun. Jotkut kirjailijat taas tekivät nappisuorituksen. Ihanaa oli, että novelleissa oli eri kirjailijat, joten jokainen satu oli om yksilönsä, ja kirjoitukseltaan ja sanonnoiltaan erilaisia. Näkyi selkeästi tarinan sielu.

The Key~
En oikein pitänyt tästä. Odotin innolla, sillä tästä sadusta olisi saanut vaikka mitä, mutta satu kävi selväksi liian helposti ja loppu ratkaisu oli liian helppo. Kuitenkin kerronnassa oli ihan mielenkiintoisia vivahteita.

Figment~
Rakastin tätä! En tunnistanut satua, kuin vasta lopussa, mutta siinä vaiheessa minulla oli kyyneleet silmissä, ja oli ihmeellistä, kuinka kirjailija sai 35 sivussa minulle aikaan kyynel silmät. Eli loistavaa kerrontaa ja satua oli hyödennetty täydellisesti.

The Twelfth girl~
Satu tuli hyvin esiin ja oli mielenkiintoista, kuinka tuo pakopaikka ei ollutkaan sitä, mitä halutaan. Toinen asia oli, että suosittuna olemisella on hintansa.

The Raven Princess~
Pidin tässä oli satumainen tunnelma, eikä tarinaa oltu siirretty nykyaikaan, mutta toisaalta tuntui, kuin mitään muutosta alkuperäiseen ei olisi tapahtunut.

Thinner than water~
Suorastaan ahdistava... Tunnelma oli todella ahdistava ja kyllähän se alkuperäisessäkin sadussa on, mutta tästä sadusta olisi voinut saada niin paljon kauniinpaa, ja en pitänyt tämän lopusta.

Before the rose bloomed: A Retelling of the snow queen~
Tämä oli todella hauskalla tavalla kerrottu. Se oli oudosti tauotettu ja tauotukset tulivat niin, että tuli vaikutelma runosta, vaikka ei ollutkaan milään tavalla runo.

Beast/Beast~
Pidin beastin erilaisesta olomuodosta, johon oli liittyneenä luonto. Lopetus oli aivan täydellinen.

The Brothers pigget~
Pidin kirjoitustyylistä, mutta päähenkilö oli yksinkertainen ja syytteli muita. Tarinan loppu oli ennalta arvattava.

Untethered~
Totuuden tullessa ilmi on shokissa. Tämä oli kirjoitettu niin hyvin, ettei sitä tajunnut kuin vasta lopussa. En tosin vieläkään tiedä mihin satuun tämä perustui

Better~
Yksi parhaista! Tämä poikkesi muista. Tämä oli suorastaan kamala, mutta niinhän ihmiset ovat. Pahoja. Eikö meidän siis pitäisi olla parempia?

Light it up~
Perinteistä Hannua ja Kerttua ei siitä sen enempää...

Sharper than a serpent's tongue~
Pidin kirjoitus tavasta ja siitä, koska laittoi pohtimaan, mikä on loppujen lopuksi lahja ja mikä kirous.

A real boy~
Rakastuin robottiin.com, kuinka aloinkaan tämän takia miettimään sitä, että miten tulevaisuudessa, kun on androideja ja kyborgeja sun muita, niin entä kun rakastuu robottiin. Vaikke se ole ihminen, mutta kuitenkin inhimillinen? Pidin tästä, koska tämä laittoi ajattelemaan.

Skin trade~
Olen yhä kujalla, että mitä tässä oikein edes tapahtui.

Beauty and the chad~
HAuska idea hauskasti totetutettuna, mutta hetki meni ymmärtää idea ja päästä ideaan kiinni. Harmittaa Chadin takia, sillä ei tiedä pääseekö hän enää takaisin.

The Pink: A Grimm story~
Pidin tarinan rakenteesta ja sen osista. Tarina koostui kauniista pienistä palasista, jotka kutoutuivat kauniiksi kankaaksi. Ei silti yltänyt suosikkeihini.

Sell out~
Vihdoin joku kirjoittaa prinsessa sadun prinssin näkökulmasta! Kuinka ihanaa oli lukea Lumikki, mutta prinssin näkökulmasta, jonka täytyy suudella täysin ventovierasta. Miltä se sinusta tuntuisi?

"I steal the last breath from these lungs. I steal the last beats of this heart." -Better

Arvostelu: <3<3<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti