perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kyousuke Motomi: Beast master 1-2

Luin tämän kaksi osaisen mangan yhdessä illassa ja rakastuin siihen!


Manga kertoo eläinrakkaasta tytöstä, josta eläimet eivät kuitenkaan tunnu pitvän ja pojasta joka on kasvanut eläintenkeskuudessa. Manga alkaa heidän kohtaamisellaan ja josta tarina lähtee eteenpäin paljastaen pikkuhiljaa pojan menneisyyttä ja syitä, miksi hänellä on toinen puoli. Tämä toinen puoli on peto, jolla ei ole muuta jäljellä kuin eläimen vaistot. Kuitenkin päähenkilömme on kykenevä rauhoittamaan tämän pedon.

Mangassa tapahtuu kaiken näköistä eri tilanteista ja paikoista toiseen. Minusta hianoa oli, että päähenkilömme Yuiko ei heti ihastunut tai edes ajatellut millään tapaa romanttisesti Leoa, vaan rakkaus kehittyi pikkuhiljaa kuin huomaamatta. Heidän yhdessäolonsa oli minusta suloista ja rakastin sitä, kuinka manga-artisti oli laittanut hahmonsa äärirajoilleen ja tavoittelemaan sitä, mikä on hahmoille itselleen tärkeää.

Rakastin Yui:n ja Leon yhteisiä hetkiä, ja siitä kuinka oikeat sanat löysivät oikean hetken ja sydämmeni sykähti jo vain ajatuksesta, että näin tapahtuisi.

Piirtotyyli miellytti minua, vaikka välillä en kyllä pitänyt osasta chibi ilmeistä ja minusta Leon ilme kun se oli "söpö" oli minusta vain naurettavan näköinen. Sarjakuva meni sujuvasti eteenpäin, eikä tullut sellaisia hetkiä, että häh mitä nyt tapahtuu. Pidin myös mangan tunnelmasta ja siitä kuinka se oli luotu.

Ensimmäisen osan one shot kertoo tytöstä, joka miettii tulevaisuuttaan ja mihin lähteä opiskelemaan. Paineita tulee, kun kaikki haluavat hänestä lääkärin, mutta hän itse haluaisi lentäjäksi. Tässä one shotissa kerrotaan omasta sisäisestä kamppailusta ja siitä miten ympäristön paineet vaikuttavat, mutta kuinka kuitenkin kohtalo voi puuttua peliin sateenkaaren muodossa.

Täytyy hehkuttaa tämän toisen osan one shottia! En voi kertoa juonesta sen enempää spoilaamatta, joten jätän kertomatta! Mutta luin tarinaa kyynel silmin ja en voinut lakata itkemästä. Se oli todella koskettava sellaisella surullisella tavalla, kun kyse on viimeisestä kohtaamisesta ja siitä lopullisesta menetyksestä niin kuolleelle kuin hänen läheisilleen. Tässä käsitellään myös vaikeita suhteita, jotka voisivat helpottua vain kun puhuisi ja myöntäisi välillä olevansa väärässä.

Olisihan Beast master voinut olla pidempikin, mutta näinkin se on jo loistava!

Arvostelu: <3<3<3<
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti