maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kristiina Vuori: Näkijän tytär

Wohooo sarja löydetty, jota haluan jatkaa. Pitkään on ollut ongelmia löytää kirjasarjaa, puhumattakaan kirjailijaa, jonka tuotantoa haluaisi lukea lisää. (Johtunee Lunar Chroniclesin fanituksesta). Mutta olen lähiaikoina lukenut paljon historiallisia romaaneja ja tällä hetkellä kesken on Gabaldonin Muukalainen, mutta eiköhän mennä itse asiaan.

Eira on 1200- luvun suomessa varakkaan Starkin perheen äpärä. Äpärän asema ei ole kaikkein helpoin, mutta asiaa pahentaa entuudestaan Eiran pakanalliset taipumukset etiäisiin ja parantamiseen. Kaiken päälle Eiran sydän on kielletyillä poluilla.

Tätä on vaikeasti lyhyesti kuvata, sillä tämä kertoo Eiran tarinan vauvasta aikuiseksi ja vähän lisää. Oli hyvin virkistävää lukea hahmon miltei koko elämä. Oppia tuntemaan tämä ja tämän itseppäisyys. Lisäksi kiintyi myös muihin hahmoihin, sillä kertoja poikkeaa aina eri aivoissa kuvaamassa heidän näkökulmastaan. Alkuun kesti hieman tottua hyppelyyn, mutta sitä oppi arvostamaan virkistävänä piirteenä, ja lopulta sitä seurasi helposti. (Nimien oppiminen auttoi)

"Älä perkele väitä, että se oli naaraskissa itse!" -Sigsten

Pidin erityisesti tavallisen arjen kuvauksesta ja Eiran yrteistä. Se vain jotenkin kiehtoo. Pidin myös kirjan tavasta ottaa kantaa uskontoon ja siihen kuka on oikeassa ja kuka ei. Myös siihen miksi on niin toisille on niin tärkeää olla vallassa. Se että uskoo johonkin ei sulje pois muita vaihtoehtoja. En ole aiemmin perehtynyt Suomen vanhoihin pakanauskontoihin, mutta kirja herätti mielenkiinnon niihin.

Täytyy vielä mainita, että kirjan niin sanottu rouvasporno on hyvin kirjoitettua ja suoraan sanottuna pidin sen tyylistä, ja siitä kuinka ei liikaa lähdetty kaunistelemaan, mutta saatiin seksistä esteettisesti kaunismielikuva.

Kirjan pieni maaginen vivahde toi tarvittavaa syvyyttä ja mielenkiintoa kirjaan. Katsotaan miten pärjään Siipirikon ja Disa Hannuntyttären kanssa, joissa ei esiinny magiaa. 

 "Aivan koivikon laidassa seisoi vaaleanharmaa, lähes valkoinen ilves. Sen kolmionmuotoinen pää oli painunut alas, isot etutassut sojottivat leveässä haara-asennossa ja selkävillat olivat pörhöllä."
 -Eiran silmin

Tässävaiheessa itkin silmiä päästäni. Kirja onnistui siis vaikuttamaan myös emotionaalisesti, mitä kirjalta arvostan!

Arvostelu:<3<3<3<3

4 kommenttia:

 1. Hei hienoa että löysit hyvän sarjan! Itsellänikin käy aina jonkin törkeän hyvän sarjan jälkeen jonkinlainen taantuma, ettei mikään muu tunnu maistuvan... Menee aina aikansa ennen kuin into johonkin toiseen syttyy.

  Onkos sulla pitkä lukujono? Monta kirjaa kesken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... No siis kaikki Witcherit pitäisi lukea ja kesken se muukalainen ja Kaikki se valo mitä emme näe lukujonossa, mutta muuten on melko tyhjää ^^ Jos on kirja vinkkejä niin saa antaa :D

   Poista
  2. No se uusi Riordan, The Hidden Oracle, onko vielä lukulistalla? Olen lukenut Muukalaisen ja odotan mitä sanot :) ite en kauheesti tykänny.. Onko sulla hyllyssä paljon lukemattomia kirjoja?

   Poista
  3. On! eli siis en ole laskenut, mutta noin 20 kirjaa lukemattomana hyllyssä. Sarjojen jatko-osia >:) Olen ainakin tähän asti tykännyt Muukalaisesta(puolessavälissä) Hidden oraclen ostan samaan aikaan kun elokuussa ilmestyy se The Hammer of Thor!

   Poista