keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Rick Riordan: Percy Jackson and the Olympians; The Titans Curse

Tämän osan kanssa minulla on muutamia ongelmia, mutta muuten pidän kirjan kokonaisuudesta. Näistä vähän myöhemmin. Pidän kirjan kannen pegasoksesta! Ja muutenkin Black Jack on yksi ihanimmista hahmoista kirjaa.

Talvipäivänseisaus lähestyy. Se on aika jolloin kaikki Jumalat kokoontuvat päättämään lähdetäänkö toimimaan vai rullataanko laakereilla. Mutta mitä silloin tehdään, kun Artemis on kadonnut etsiessään voimakasta hirviötä? Kaiken lisäksi myös Annabeth on kadoksissa ja Percyn on tehtävä päätös kumman hän haluaa löytää.

Heti valitusvirteen. Itseäni harmitti aivan kauheasti se, että Annabeth ei ollut mailla ei halmeilla. (hän hän on kadoksissa) Percyn ja tämän sanaharkan puuttuessa kirjasta, jäi teoksesta uupumaan jotain oleellista. Muutenkin kirjan ilmapiiri oli aika toivoton.

Pidin todella paljon Zoe Nightingalen vanhahtavasta puheenparresta. Pidin myös siitä, kuinka hän liittyy Percyn Anakulosmuksen tarinaan, ja miksi miekalla (vuorovedellä) on niin surullinen menneisyys. Edelleenkin miekkaa peittoaa mysteerin verkko, sillä vain sen alkuperä saatiin selville.

Percyn Fatal flaw myös kerrottiin! Ja noh minusta se on jalo. Ehkä vähän liiankin jalo fatal flaw.

Tämä on tähänastisista osista ollut ainut, jossa olen itkenyt. Kaunista mutta niin niin surullista, vaikka sinänsä ymmärtää sen, että aina ei ole aikaa, vaikka aika olisikin sinunkohdallasi pysäytetty. Kuulostipa hianolta...

Tämä on siis kolmas osa ja mutta ei oikeastaan ns. Filling vaan minusta ihan kunnon kirja. Sinänsä mukavaa vaihtelua uusista hahmoista, mutta valitettavasti tässä vaiheessa sarjaa rupeaa olemaan ennalta-arvattava. Aivan loistavaa tarinankerrontaa, mutta ennalta-arvattavaa.

"Five shall go west to the goddess in chains,
One shall be lost in the land without rain,
The bane of Olympos shows the trail,
Campers and Hunters combined prevail,
The Titan's cursr must one withstand,
And one shall perish by a parent's hand."

Arvio:<3<3<3


3 kommenttia:

 1. Näistä arvosteluista nousee aina niin paljon muistoja minulle... Muistan itsekin olleen kovin pettynyt siitä ettei Annabeth paljoa esiintynyt tässä osassa. Liekö syynä se että Thalia oli nyt mukana, en tiedä... Ja Nico di Angelo on tässä kirjassa vielä hupsu pikkupoika, myöhemminhän hänestä tulee aika synkkä.

  Mutta lempiosani Labyrinttitaistelun jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua niin harmittaa se, että Nicosta tulee ns. Moody! Hän olisi muuten puoleensavetävä, ja hänen alun iloisuutensa oli hyvin tarttuvaa!

   Miten sinulla on muuttovalmistelut menneet?

   Poista