sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Jane Green: Roolit vaihtoon

Tämä kirja tarttui vahingossa kirjastossa käteen. Kohtasin kirjan ja takakansi teksti vaikutti mielenkiintoiselta!

Roolit vaihtoon kertoo kahdesta naisesta. Vikcystä joka on erikoisartikkeli toimituksen päällikkö. Hän on menestyvä nainen Lontoossa ja ainoa asia, jonka hän kokee olevan vialla elämässään on aviomiehen puute. Hän eikä hänen ystävänsäkkään ymmärrä, kuinka tämä hemaiseva 35 vuotias on yhä vailla kumppania. Amber taas on kotiäitinä Amerikassa hienosto alueella. Hänellä on rikas aviomies ja kaksi herttaista lasta. Mikä hänen elämäänsä sitten varjostaa? Naisten keskinäinen kilpailu siitä, kuten missä baletti koulussa lapset käyvät tai kenellä on kallein ja hienoin asu.

Molemmat naiset ovat turhautuneita asemaansa ja ajattelevat ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolen. Monen mutkan kautta juuri nämä kaksi naista päätyvät roolien vahtoon, ja Vicky ja Amber siis vaihtavat toistensa elämiä kuukaudeksi.

Oikeastaan kirjassa kerrotaan paljon pidemmän kaavan kautta miten tähän kyseiseen roolivaihtoon ryhdyttiin. Itse roolinvaihto on lyhyt ja oikeastaan ohi jo ennen kuin alkaa. Juoni on ennalta arvattava. Eihän se ruoho ole vihreämpää aidan toisella puolen, vaikka niin usein kuvittelemmekin.

Green on loistava luomaan hahmoja ja siihen kirja oikeastaan perustuukin. Hahmoja on monta, mutta jokainen kuvataan yksityiskohtaisesti, ja Green päästääkin lukijan enemmän kuin ainoastaa päähenkilöhahmojen päiden sisään. Tällöin nähdään asioiden toinenkin puoli ja autetaan lukijaa ymmärtämään hahmojen ajatusmaailmaa. Tämä oli itseasiassa todella mukavaa, sillä hahmojen nimet ja millaisia he ovat jäivät paremmin mieleen. En aluksi voinut ymmärtää Vickyn "vakipanon" ajatusmaailmaa, mutta kyllä sekin avautui.

Kirja sai rakastumaan henkilöhahmoihin kyllä, mutta kirja jäi kahdeksi viikoksi kesken kunnes, taas jaksoin lukea kirjan loppuun, eli kirja ei ollut niin iskevä kuin olisin sen halunnut olla. Kirjassa ei myöskään ollut mitään ylllättävää, mikä oli sääli minusta. Tämä oli hyvin kevyttä lukemista.

Arvostelu: <3<3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti