torstai 15. tammikuuta 2015

Laini Taylor: Karou savun tytär

Löysin kirjan alennusmyynnistä ja päätin tarttua kirjaan. Olin muutenkin kuullut kirjasta paljon hyvää. Katsoin alkuun, että tähän kirjaan tulee uppoamaan aikaa, sillä kirja on reilut 500 sivua. Huomasin kuitenkin nopeasti, että fontti on isointa, mitä olen koskaan kirjassa nähnyt ja voisin kutsua tätä suorastaan paperin tuhlaukseksi, mutta kirja oli kuitenkin ihan hyvä, joten kai se on sen väärtti.

Karou on tyttö, joka asuu Prahassa. Hän ei kuitenkaan ole ihan tavallinen tai no hän haluaisi olla. Hänellä on oudot tatuoinnit käsissään ja hänen perheensä koostuu mitä kummallisimmista olennosita. Nämä olennot pitävät toivomuskauppaa yllä ja näitä toiveita saa hampailla. Karoun tehtävä on kerätä hampaita eri puolilta maailmaa myyjiltä ja toimia näin ollen kuriirina. Asiat kuitenkin muuttuvat, kun serafi eli enkeli astuu kuvioihin ja sulkee ovet, joiden kautta karou on päässyt toivomuskauppaan ja muihin maihin.

Pidin kirjan kuvailusta. Se oli todella rikasta ja ympäristö oli täysin lukijan ulottuvilla. Pidin toivomuskaupasta ja siitä, että jokaisella toiveella on hintansa. Tämä hinta mitataan tuskan määrässä. Toiveen hinta on tuska. Pidin siitä, että toivo ja toive ovat kaksi täysin eri asiaa, ja vaikka esittäisikin toiveen, niin ei se silti anna toivoa tai vähennä tuskan määrää.

Kirjan niin sanotusti toinen puolikas oli minusta parempi. Fantasia maailma oli ihana ja upeasti luotu. Juhlat herästivät henkiin ja Karou oli upea ilmestys asussaan, jota ei silloin halunnut. Pidin enemmän myös fantasia maailman hahmoista, sillä he olivat mielenkiintoisia ja hierarkkia lumoava.

Kirjassa oli syvällisyyttä ja pohdittaessa sitä, että kuinka joku näkee jonkin asian oikeudeksi omistaa, ei asiat aina mene niin. Ihmiset sokaistuvat halustaan omistaa ja pitää omanaan. Hei eivät ymmärrä, että toinenkin ihminen voisi tarvita kyseistä asiaa ja tarvita sitä, mutta ajamme vain omaa etuamme.

Kirja oli hyvä, mutta fontti rasittava, koska se oli niin isoa ja siksi kirja meni nopeasti makuuni ja sivuja piti koko ajan kääntää. En ole paljoa perehtynyt fantasia fantasia genreen, mutta tämä kyllä tarjosi sitä. Tarina oli kaikin puolin hyvä, mutta jostain syystä kirja ei kuitenkaan iskenyt minuun niin paljon, että haluasin lukea kirjan toisen osan saatikka lukea kirjaa uudestaan.

"Terä on iso ja välkkyvä, kuin laskeva kuu. Ja yhtäkkiä ..."

Jätän teidät pohtimaan mitä tapahtui. Itse yllätyin. :)

Arvostelu: <3<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti