tiistai 2. tammikuuta 2018

Star Wars: The Last Jedi

Kävin katsomassa tämän with a special someboy ^.^ Ei kumpikaan olla oikein Star Wars faneja, mutta molemmat olivat käyneet katsomassa Force Awakensin ja se oli ollut minusta sen verran viihdyttävä, että mentiin tätäkin katsomaan.

En ole välttämättä nähnyt kaikkia Star Warseja, ja ne mitä olen katsonut ovat olleet kuolettavan (no ei ehkä ihan kuolettavan), mutta tylsiä. Ei ole sitä lapsuuden nostalgiaa tai fanitusta taustalla, joten ne ovat elokuvia muiden joukossa. Toisekseen tuntuu, että Star Warsin fanikulttuuri on pelottava paikka, johon ei kannata astua edes puolittain, ennen kuin sinulle ilmoitetaan, että mielipiteesi on paska. Tuossa vähän yleistä elokuva sarjasta.

The Last Jedi jatkuu siitä, mihin Force Awakens loppuu ja jatkaa kertomusta seikkailijoistamme.

SPOILERS INCOMING (ノ。≧◇≦)ノ

Elokuvan ongelmana on se, että se ei ole kokonainen kokonaisuus, vain oikeastaan pienistä lyhytelokuvista koottu pätkä, jotka eivät tunnu kuuluvan yhteen. Esimerkiksi lopputaistelu ei ole oikeastaan eeppinen, sen set up on nopeasti heitetty ja jännitys, mikä siitä pitäisi muodostua ei oikeastaan synny. Luken ja Kylo Renin taistelu on kyllä siisti, ja huijaus, mikä siinä tapahtuu on minusta aivan loistava.

Noh minun shippaukseni saa paljon tuulta alleen tässä elokuvassa. Paritan siis Kylo Reniä ja Reytä. Olisivat niin loistava pari >:3 Onhan Rey nähnyt jo Benin paidatta.... Koko elokuvan vaan ajattelin, että now kiss ;3 Benin ongelma on, että hän on vasta lapsi ja antaa vihan sokaista itsensä niin, että todennäköisesti lopulta hänen kaikki suunnitelmansa tulevat pettämään. Toinen on, että hän ei ole vielä kunnolla koulutettu, eikä tiedä paljoakaan mitään voimasta. Samoin Rey. Reyn vahvuus minusta on se, että hän ei pelkää pimeää puolta. Hän menee sinne suoraan toteaa, että meh ei täällä ole minulle mitään ja poistuu.

Rose ja Finn olivat minusta hyvä pari, vaikka heillä ei ollutkaan mitään virkaa elokuvassa. Rosen sanat siitä, että emme voita mitän sillä, että tapamme vastustajiamme, vaan sillä että suojelemme rakkaitamme oli kaunis. Mutta näitä kahta idioottia ei saa laittaa enää ikinä samalle missionille huoh...

General gender studies XD en voi olla repeämättä tuolle nimitykselle. Tuosta nimityksestä kyllä tunnistaa yhden hahmon, ja nimitys onnistuu minusta nappiin. Ja valitan vielä prinsessa Leian selviämisestä... Se oli mahdotonta ja typerästi tehty, vaikka kohtaus olikin hieno.

SPOILERS END HERE

Luulenkin, että Jedien suurin heikkous on pimeän puolen pelkääminen, ja hullujen sääntöjen tekeminen, jottei kukaan nyt varmasti mene pahalle puolelle. Nämä säännöt kyllä luulen, että ainakin nuoret ajaa lujempaa pahalle puolelle kuin mikään muu. Jedit sanovat olevansa keskitie, mutta itse he nimittävät itseään pimeän puolen vastakohdaksi, missä heidän "keskitiensä" kusee jo omille nilkoille. Minusta siellä, missä on suurin valo on myös suurin varjo ja missä on suurin pimeys loistaa sisältä suurin valo. Mikä elokuvassa oli hyvää oli se, että kaikki ei ollutkaan niin mustavalkoista, mutta sitten sekin romutettiin. Huoh... Ja sanonko vaan, että typerin sääntö varmaan ikinä on se, että jedi ei saa rakastua tai rakastaa. Onko varmempaa tapaa saada porukkaa pahalle puolelle, jossa tällaista ei ole kielletty. Tervemenoa vaan valo, täältä tullaan pimeys... Wouldn't be able to live without love. Sitä paitsi eikö mietitä voiman periytymistä ja lisääntymistä. Totta helvetissä Jedit vähenee ja meinaa kuolla sukupuuttoon, kun ei sitä linjaa jatketa. (olen kyllä tietoinen siitä, että voima ei niinkään ole periytyvää, mutta kyllä se Kylo Renissä näkyy)

Siinä vähän mielipidettä. (ja ehkä George Lucas ei itse osannut kirjoittaa rakkaudesta...)

Arvostelu:<3<3<3 (kyllä se vikakin pitää käydä katsomassa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti