keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Marissa Meyer: Winter

Pahoittelen että teksti tulee olemaan aikalailla fanitusta :3

Huimat 826 sivua on tämä neljäs ja viimeinen osa The Lunar Chronicles- sarjaan. Sarja on tuottanut paljon iloa niin kauniilla kielellään, kuin ihastuttavilla hahmoillaan, eikä viimenenkään osa jää muista varjoon. Onneksi tämä ei ole vielä tässä, vaan tilasin itselleni The Lunar Chroniclesiin kuuluvat The Fairest (Queen Levana's story) ja Stars Above, joka sisältää novelleja liittyen hahmoihin ja heidän menneisyyteensä.

Prinsessa Winter on rakastettu ja kaunis ilman lumousta. Hän ei ole käyttänyt kykyään sitten lapsuuden ja koska hän ei käytä kykyään on hän päivä päivältä enemmän ja enemmän oman mielensä hallusinaatioiden vankina. Levana on saanut selville Winterin tunteet vartijaansa ja lapsuudenystäväänsä Jayciniä kohtaan, mutta pystyykö hän vastustamaan äitipuoltaan, joka on aiheuttanut arvet hänen kasvoillaan.

Toisaalla Cinder ja hänen ryhmänsä (Kai, Throne, Cress, Iko, Scarlet ja Wolf) miettivät tapoja saada aikaan vallankumous, joka ei aivan helpoimmasta päästä ole, mutta he päättävät aloittaa kuun sisältä päin. Onko Cinder valmis vastaanottamaan kruununsa?

"She was a girl made of ice and glass. Her teeth were brittle, her lungs too easily shattered." 
- Winter's hallusination

Pidin aivan hirmuisesti tästäkin osasta, ja prinsessa Winter oli minusta hyvin hmmm... herttainen? Häntä on hyvin vaikea kuvailla, mutta todella pidin hänen mielenmaailmastaan, joka oli "hieman" rikki ja hajalla hallusinaatioista, mutta joka silti kykeni äärimmäiseen hyvyyteen siinäkin tilassa. SPOILER ------> Winterin kohtalo oli minusta hirvittävä. Näin sen tulevan ja tapahtuvan, mutta se kuinka hän yksinkertaisesta hajosi kuin pieni porsliininukke, hajoitti minut lukijana lopullisesti.

Vähän jäi harmittamaan, että kaikilta muilta hahmoilta kirjassa ei näkynyt niin paljon Winteriä ja Jayciniä, ja heidän tarinansa (Lumikki) jäi hieman varjoon. Olisin halunnut lukea heistä enemmän. Oli kuitenkin mahtavaa että lempihahmoni Throne ja Cress saivat teoksen aikana paljon hetkiä, ja oli ihanaa lukea kuinka hahmot yhä kehittyivät ja näyttivät uusia puolia itsestään.

"He'd given her every chance to get used to this fact. But despite all his attempts to dissuade her from falling in love with him, her heart was still shattered." - Cress

Täytyy myöntää, että kirjan kohdalla minulla oli yksi iso lukublokki, sillä jotenkin lukiessa siitä, kuinka aina joku jäi Levanan kynsiin tuli voimaton olo ja omalla tapaansa lohduton. Pidin kuukauden tauon, ennen kuin jatkoin jälkimmäisen puolikkaan kirjasta. Siksi ehken muista niin hyvin alun tapahtumia, mutta sitäkin paremmin verilöylyn ja ne häilyvät onnelliset loput.

Tekisi mieli kiittää kirjailijaa, että hän kirjoittaa niin ihanaa ja kaunista tekstiä ja on täysin ansainnut tittelinsä Retellingin kuningattarena : )

"I don't care if you see dead wolves and turn into a living ice sculpture when you're having a bad day. I don't care if you'r... fixed." -Jacin

Arvostelu:<3<3<3<3

PS. Stars Aboven novellia the Little Android odotan pelon sekaisin tuntein, sillä se on tarina Ikosta ja pohjautuu pieneen merenneitoon, joka on aivan ihana satu, mutta jos/kun kirjailija on käyttänyt tarinan alkuperäistä versiota tulee tämä novelli olemaan sydäntä raastava. Lisäksi ensi marraskuussa Mayeriltä tulee uusi romaani Heartless, joka kertoo RedQueenin tarinan. Odotan...

2 kommenttia:

  1. Tilasin juuri tämän, ja Cressin, itselleni :3 The Raven Boys on nyt luettu & arvosteltu, jos kiinnostaa vielä lainata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietty! Tosin itse juuri sorruin tilaamaan seitsemän uutta kirjaa... Mukaan lukien kaikki Percy Jacksonin ensimmäiset viisi kirjaa englanniksi, joten menee hetki ennen kuin sen voin lainata ;)

      Poista