keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kiera Cass: The Selection

Tästä on jo aikaa kun luin tämän kirjan, mutta en ole tajunnut laittaa mitään blogiini. Plus tuli tilattua tämän toinen ja kolmas osa eli The Elite ja The One. Ja kuten nimestä voi huomata kirja on englanniksi.

The Selection kertoo tulevaisuuden kuningaskunnasta, jossa prinssi on tullut naimaikään. Illeassa eli kyseisessä valtakunnassa on ollut tapana valita kuningatar selectionilla, johon nuoret naimaikäiset tytöt saavat osallistua arvontaan, josta valitaan 35 ehdokasta. Heidän joukostaan pitäisi löytää prinssille se oikea. Vasten tahtoaan selectioniin joutuu osallistumaan America Singer. Hänellä olisi muita suunnitelmia ja tulevaisuus poikaystävänsä kanssa, joka tosin hänet jättää jo ennen kuin hänet valitaan selectioniin. American matka menee linnaan ja jo lentokentällä huomataan kilpailusta tulevan kovaa. Kuka nappaakaan prinssi Maxonin sydämmen?

Tässä on suorastaan nerokas idea. Moni tietää ohjelmaformaatin unelmien poikamies, ja kuinka moni nainen tavoittelee tämän sydäntä. Tässä täysin sama idea, mutta tavoiteltu poikamies on maan prinssi! Eli nyt täytyykin sitten prinssin vain selvittää kuka voisi häntä oikeasti rakastaa, ja ketä hän voisi rakastaa. Puhumattakaan siitä, että hänen pitää osata tunnistaa ne, jotka hamuavat vain valtakunnan kruunua. Kaiken kukkuraksi kirja on vielä dystopia ja kirjassa on ihmisten epätasa-asrvosta ja siitä, kuinka asiat voisivat olla toisin.

Kirja on myös kerronnaltaan miellyttänyt minua, mutta päähenkilö osasi olla väillä hieman hermoillekäyvä. Tunnelma oli ihana ja oli ihanaa, kuinka kuvailtiin palatsia ja asuaja ja ihmisiä. Ihmissuhde draamat olivat minusta onnistuneesti rakennettuja ja pidin siitä, kuinka Americalla oli erikoisasema, mutta kuitenkin roikkui kielekkeen partaalla. Puhumattakaan tästä kannesta! Se on aivan upea ja kertoo kirjasta paljon.

Täytyy kyllä valittaa päähenkilön nimestä... America Singer. Oikeasti se kuulostaa hyvin tyhmältä ja tuntuu tyhmältä puhutella toista Americana. Onhan siis taustalla se, että Nykyinen kuningaskunta on entisen Amerikan päällä ja Amerikka oli vapaa maa. Lempinimi jopa meni eli Mer. America oli hahmona jotenkin kankea. Kuitenkin pidin hänestä, vaikka välillä olisin voinut kuristaa hänet. Niinä hetkinä kun hän itki ja itki entisen poikaystävänsä perään, koeteltiin minun kärsivällisyyteni rajoja. Olisin sen ymmärtänyt jos se olisi ollut alussa, mutta ei koko kirjan ajan oi Aspen sitä Aspen tätä... Oli palaa käpy ja teki mieli ravistella Meriä, että nainen sinä pääsit 35 tytön joukossa kilpailuun prinssistä! Vieläpä todella komeasta herrasmies prinssi Maxonista, jonka vuoksi voisi tehdä mitä vain, ja joka selkeästi on kiinnostunut, mutta ei. Kuuluu vain syvä huokaus oi miksi jätit minut Aspen miksi? Mutta silloin silmissäni tuikki valo ja olin haljeta hymystä, kun America alkoi ajattelemaan Maxonia ja mitä jos? Kuitenkin kirjan loppu puolella tuli juonen käännös ja minun teki mieli heittää kirja ikkunasta ulos.Kirja oli kuitenkin niin hyvä ja jäi jännittävään kohtaan, että täytyy saada lukea muutkin osat! Odotan innolla! Ja kirjassa oli niin paljon hyviä puolia, että ne peittävät sen ainoan huonon puolen eli ex-poikaystävän perään itkemisen! Americalle sopii minusta Taylor Swift:n I knew you were trouble. Jotenkin alun sanat ja laulun sanat kertovat Americasta ja Aspenista, ja sopivat jopa liiankin täydellisesti tähän kirjaan. Jokainen lause ja sana on kuin kirjasta ja kertoo American kaipuusta, tuskasta ja mielentilasta. En omista videosta mitään! Mutta jos pidätte biisistä pidätte kirjasta ;)


"If you don't want me to be in love with you, 
you're going to have to stop looking so lovely."
 -Maxon to America
Arvostelu: <3<3<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti